3 niveaus5 dansgroepen

Belangstellenden zijn altijd van harte welkom. Je kunt 3x bij ons meedansen voordat je besluit of je lid wordt. Word je lid, dan is de contributie 170 euro per jaar. Word je geen lid, dan worden over die 3 lessen geen kosten in rekening gebracht.

Bij het meedansen heeft de docent de gelegenheid om te kijken of het niveau niet te hoog is en evt. een andere groep te adviseren.

https://teugroningen.nl/wp-content/uploads/2023/11/paar-silhouet.gif

DINSDAGOCHTENDBasisgroep

De basisgroep is bedoeld voor dansers zonder danservaring. In deze groep worden dansen aangeboden waarin de meest voorkomende basispassen, -ritmes en -figuren van werelddansen geoefend worden. Er wordt veel aandacht besteed aan de uitleg, en een keertje herhalen kan altijd. Of je nou net begint met dansen, je danspassen van vroeger op wilt frissen, of het gewoon fijn vindt dat de uitleg wat vaker herhaald wordt, in deze groep kan het allemaal.

Dinsdag 10-12 uur
Marga van der Windt en Kobie Kuhn

WOENSDAGAVONDBasisgroep

Deze basisgroep heeft als enige verschil de dansleider en tijd.

Woensdag 20-22 uur
Regina de Jonge

WOENSDAGOCHTENDBasis-middengroep

Er worden vlotte en sfeervolle dansen van over de hele wereld aangeleerd in een ontspannen en gezellige sfeer. Bij de ochtendgroep wordt rekening gehouden met eventuele (tijdelijke) blessures. Dit zonder afbreuk te doen aan het soort dansen en het niveau dat we bij Teu gewend zijn. In deze groep dansen beginners, herintreders en gevorderden met veel plezier samen.

Woensdag 10-12 uur
Liesbeth Krijgsman

DONDERDAGAVONDMiddengroep

De donderdagavond is voor dansers die zonder al te veel uitleg en herhaling een veelzijdig repertoire aankunnen. Sommige dansen doe je zo mee, andere dansen zijn een stuk pittiger. Zowel wat betreft je danservaring als je conditie wordt er behoorlijk wat van je verwacht. Beschik je over een basis dansrepertoire, pak je nieuwe dansen makkelijk op en ben je niet bang voor een paar zweetdruppeltjes? Dan ben je bij deze groep van harte welkom.

Donderdag 20-22 uur
Liesbeth Krijgsman

MAANDAGAVONDGevorderden

De gevorderdengroep is bedoeld voor mensen met veel danservaring. Er worden behoorlijk ingewikkelde dansen aangeleerd. Alle soorten passen en figuren komen aan bod. Het programma is internationaal in de ruimste zin van het woord. Er wordt van uitgegaan dat je in snel tempo nieuwe dansen kunt opnemen. De uitleg van nieuwe dansen wordt beperkt herhaald. In deze groep is extra aandacht voor de afwerking van de dans. We zetten zogezegd de puntjes op de i.

Maandag 20-22 uur
Matthijs Vooijs

DANSLIJSTENWat dansen we?

Bekijk hier een overzicht van de dansen per groep. De landen staan er (soms) bij zodat je een indruk krijgt van de variatie in programma. Sommige bevatten een link naar een YouTube-filmpje.

KLEDINGTIPSWat moet ik aan?

In principe heb je voor werelddans geen speciale kleding nodig. Kies makkelijke kleding, liefst in laagjes zodat je naar behoefte iets uit of aan kunt trekken. We dansen in een les of tijdens een bal namelijk afwisselend rustige en meer inspannende dansen. Ook een flesje water meenemen is handig.
De schoenenkeuze is afhankelijk van de vloer waarop je danst. Er is verschil in hardheid, gladheid en stroefheid. Je kunt overigens altijd advies vragen aan de dansdocenten. Belangrijk is een schoen waar je lekker op danst.

bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Even voorstellen

Onze dansdocenten

https://teugroningen.nl/wp-content/uploads/2023/11/Vierkant-kobie-marga-160x160.jpg
Kobie Kuhn en Marga van der Windt

Wij stappen elke dinsdagochtend met een lach op ons gezicht uit bed omdat we die dag samen bij Teu mogen lesgeven. Ons motto: genieten van de muziek en van het dansen met elkaar!

https://teugroningen.nl/wp-content/uploads/2023/11/Vierkant-liesbeth-1-160x160.jpg
Liesbeth Krijgsman

Ik ben Liesbeth Krijgsman, ik geef sinds 2008 les op de woensdagochtendgroep en nu ook op de middengroep. Meerdere danssoorten vind ik geweldig: internationale volksdansen, specifiek Engelse dans en American square dans. Regelmatig doen we een Engelse dans in de les, naast o.a. Bulgaars, Roemeens, Israëlisch, Oekraiens en Armeens. Plezier in het dansen en genieten van de muziek, staat in de lessen voorop.

https://teugroningen.nl/wp-content/uploads/2023/11/Vierkant-matthijs-160x160.jpg
Matthijs Vooijs

Hoi! Ik ben Matthijs, geboren in 1994 en werkzaam als werktuigbouwkundig ingenieur. Toen ik 6 jaar was, ben ik met mijn zus naar een volksdansles gegaan en daar is mijn passie voor dans ontstaan. Sindsdien heb ik mij mogen verdiepen in de diverse culturen, meer dansen geleerd en een cursus tot volksdansdocent gevolgd. Het is elke week weer een genot om op maandag les te geven, want naast serieus dansen, is er gelukkig links en rechts (of was het nou rechts en links?) wel ruimte voor een grapje.

https://teugroningen.nl/wp-content/uploads/2023/11/Vierkant-regina-160x160.jpg
Regina de Jonge

Ik dans al sinds mijn kleutertijd. Begonnen met klassiek ballet, later jazzgymnastiek, stijldans en zumba. De afgelopen 20 jaar ben ik aan het werelddansen. Belangrijk vind ik de afwisseling van muziek, landen, sfeer. Ik zoek naar mooie muziekjes en vind dansplezier voorop staan!
Mijn motto: ‘Never miss a chance to dance.’

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
012345678900123456789001234567890
CONTRIBUTIE
Als lid van werelddansverening Teu betaal je contributie voor een heel jaar: enkeldansers 170 Euro en dubbeldansers 220 Euro. Een dubbeldanser ben je als je in meerdere groepen van de vereniging meedanst (meer dan 3x per jaar).
0123456789001234567890
KORTING
Voor jongeren t/m 22 jaar is er een jongerentarief van 50% van de normale contributie. Ook leden met een stadjespas krijgen een korting, zie daarvoor de site van Stadjerspas.
0123456789001234567890
DONATEUR WORDEN
Als je geen lid wilt worden maar wel gebruik wilt maken van de ledenkorting op bals en workshops kun je donateur van Teu worden. Voor € 10,- per jaar ben je donateur van Teu. Je wordt op de hoogte gehouden van alle activiteiten van Teu en je kunt tegen ledenprijs aan workshops en bals deelnemen.
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image